Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

Αλληλεγγύη στην απεργία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Την τελευταία εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα όπως και στη Μυτιλήνη οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου και συγκεκριμένα στη “γνωμοδότηση Κλαδιά”. Το εν λόγω διάταγμα, που είχε ψηφιστεί πριν τρία χρόνια, ενεργοποιείται αιφνιδιαστικά και εν μέσω οικονομικής κρίσης πετάει στο δρόμο χιλιάδες συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ (εργάτες, συντηρητές, αρχαιολόγους) που έχουν υπερβεί τους 24 μήνες προϋπηρεσίας.

Από την Τετάρτη 11/3, οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία διαρκείας, έχουν οργανώσει πορείες, αποκλεισμούς εφορειών, δρόμων και παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Ενάντια στην κρατική εργοδοσία που προωθεί το ρουσφέτι εν όψη του ΕΣΠΑ, αντιστέκονται και οργανώνονται.

Σε μια εποχή που η εργασιακή ανασφάλεια, η ελαστική και “μαύρη” εργασία, τα stage, το καθεστώς εργολαβίας και υπενοικίασης εργαζομένων αποτελούν τον κανόνα, ο αγώνας του κάθε εργαζόμενου είναι και δικός μας. Δεν αντιλαμβανόμαστε τους διάφορους αγώνες ως διαχωρισμένους μεταξύ τους. Όπως ο αγώνας της Κ. Κούνεβα και των καθαριστριών, των σκουπιδιάρηδων, των μεταλλεργατών, των δασκάλων, των φοιτητών και των μαθητών και τόσων άλλων, έτσι κι αυτός μας αφορά.

Αντίθετα με τον καιροσκοπισμό και τα μικροπολιτικά συμφέροντα των εργατοπατέρων θεωρούμε πως η αλλ ηλεγγύη μας δεν μπορεί να μένει σε κείμενα. Η αλληλεγγύη πρέπει να φαίνεται στο δρόμο, εκεί που δημιουργούμε άμεσες σχέσεις, εκεί που δίνονται οι πραγματικές μάχες.

Για μας η παρούσα κατάσταση των μισθών, των επιδομάτων, των εργασιακών συνθηκών και των ωρών εργασίας είναι αποτέλεσμα της παρούσας κατάστασης του ταξικού πολέμου. Το να ξεσηκωθούμε για τα δικά μας συμφέροντα σε αυτόν τον αγώνα, αποτελεί την αφετηρία της υπονόμευσης του καπιταλισμού.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: