Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στον απόηχο της απεργίας

Μυτιλήνη 03/04/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου (Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ.) χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Μυτιλήνης στην απεργία της Πέμπτης 2 Απρίλιου. Η μαζική αυτή συμμετοχή είχε σαν αποτέλεσμα να μην εκδοθεί καμία εφημερίδα και να μην πραγματοποιηθεί κανένα ζωντανό τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Μόνη παραφωνία απετέλεσε η έκδοση της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ιδιοκτησίας του κ. Δημήτρη Κίνδερλη. Η στάση αυτή του εκδότη με την πίεση που άσκησε στους εργαζόμενους να δουλέψουν την μέρα της απεργίας συνιστά ευθεία επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος . Επίσης συνιστά έκφραση περιφρόνησης των συλλογικών αποφάσεων αλλά και των δημοκρατικών αρχών.

Ακόμα ο εκδότης του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα την Πέμπτη 2 Απριλίου έφθασε στο σημείο να κατηγορεί το Σωματείο ότι τον προειδοποίησε μία μέρα πρίν. Άκουσον άκουσον όταν η ημερομηνία της απεργίας είναι γνωστή εδώ και τουλάχιστον 3 εβδομάδες και το εξώδικο με την αναγγελία της απεργίας προς τις εργοδοτικές οργανώσεις του Τύπου έχει επιδοθεί 7 μέρες πριν την απεργία. Αν νομίζει ο εκδότης ότι μ αυτές τις ανοησίες θα πείσει για την στάση του είναι γελασμένος.

Ο εκδότης αυτός είναι έκθετος όχι μόνο έναντι του κόσμου της ενημέρωσης αλλά και έκθετος έναντι της κοινής γνώμης, την νοημοσύνη της οποίας φαίνεται ότι υποτιμά.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καταγγέλλει αυτή την στάση του εκδότη κ. Κίνδερλη στο Λεσβιακό λαό και καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία του νησιού αλλά και το Εργατικό Κέντρο να καταδικάσουν απερίφραστα την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την υπεράσπιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας.

Επίσης καλούμε και δημόσια τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας να προβούν σε άμεσους και εξονυχιστικούς ελέγχους στην συγκεκριμένη επιχείρηση. Δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν σε έλεγχο ο συγκεκριμένος εκδότης είχε βρεθεί να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Η παρούσα καταγγελία να αποσταλεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, στις Ενώσεις Συντακτών της χώρας, στην Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στο Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο και στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όχι πως κι οι υπόλοιπες τοπικές φυλλάδες είναι καλύτερες, αλλά τί περιμένεις από μια "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ" που αποκαλεί τους Αλβανούς αδελφούς μας "τριγωνοπλατυκέφαλους";