Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗNoBorder2009
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΜΠΙΝΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ 21:00


Κατασκευάζοντας τα σύνορα, Performing the border, 42'
Ντοκιμαντέρ, Ursula Biemann, 1999 Ένα τηλεοπτικό δοκίμιο, που εξελίσσεται στη πόλη Ciudad Juarez στα σύνορα Μεξικό-ΗΠΑ, όπου Αμερικάνικες πολυεθνικές εταιρίες συναρμολογούν ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό, ακριβώς απέναντι από το Ελ Πάσο του Τέξας. Αυτό το επινοητικό και πειραματικό βίντεο, διερευνά τον αυξανόμενο
εκθηλυσμό της παγκόσμιας οικονομίας και τον αντίκτυπο του στις Μεξικανές, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Κοιτώντας τα σύνορα τόσο σαν νοητό όσο και σαν εμπράγματο χώρο, το βίντεο εξερευνά τη σεξουαλικοποίηση της παραμεθόριας περιοχής μέσω του καταμερισμού της εργασίας, της πορνείας, της βιομηχανίας της διασκέδασης και της σεξουαλικής βίας στη δημόσια σφαίρα.

Νάρκες, 15'
Χρήστος Νικολέρης, 2006 Περιμένουν. Σχεδόν αόρατες. Ακίνητες για χρόνια αλλά σε πυρετώδη ετοιμότητα. Θαμμένες, περιμένουν. Τη στιγμή εκείνη. Αυτόν ή αυτήν που θα τις βγάλει από τη νάρκη τους.

Το ταξίδι του Said, El viaje de Said, 12'30''
Animation, Coke Rioboo, 2006
Ο Said, ένα παιδί από το Μαρόκο διασχίζει το στενό του Γιβραλτάρ. Στην απέναντι όχθη, στη γη των ευκαιριών, ανακαλύπτει ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο όμορφος όπως του είχαν διηγηθεί.

Schwarzfarer (Black Rider), 12'17''
Pepe Danquart, 1993
Μικρού μήκους ταινία με θέμα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ένας νεαρός μαύρος άνδρας παρενοχλείται λεκτικά από μια μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα κατά
την επιβίβασή τους στο τραμ, ενώ οι άλλοι επιβάτες παραμένουν σιωπηλοί.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I wish not acquiesce in on it. I regard as warm-hearted post. Expressly the title-deed attracted me to be familiar with the whole story.