Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

Συγκεντρώσεις - Πορείες στη ΜυτιλήνηΜετά το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι υποτακτικοί των σοσιαλδημοκρατών “αντιεξουσιαστών” και την εισβολή στο “Ρεσάλτο” διάφορος κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην Κατάληψη στο Μπίνειο. Μετά από συνέλευση, που τέλειωσε γύρω στη μία, πάνω από 100 άτομα βγήκαμε στο δρόμο. Η πορεία γύρισε όλο το κέντρο της πόλης σπάζοντας τη σιωπή του σαββατόβραδου, μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στα ανοιχτά αυτιά και ταράζοντας την ησυχία των ντόπιων πραιτόρων του κράτους που έσπευσαν να μας πλευρίσουν.

Την Κυριακή 6/12 είχε καλεστεί στις 11:00 πμ συγκέντρωση & πορεία από την Ανοιχτή Συνέλευση Φοιτητών, Μαθητών, Εργαζόμενων & Ανέργων Μυτιλήνης, μόρφωμα της περσινής εξέγερσης. Γύρω στα 150 άτομα ξεκινήσαμε από την Πλατεία Σαπφούς και πορευτήκαμε σε γειτονιές της πόλης, φωνάξαμε και γράψαμε συνθήματα, κολλήσαμε αφίσες και μοιράσαμε κείμενα πόρτα-πόρτα. Πολλοί κάτοικοι άνοιξαν τα παράθυρά τους, μερικοί χειροκροτούσαν, κάποιοι δάκρυσαν. Η πορεία κατέληξε στο Πανεπιστήμιο και ακολούθησε συνέλευση για τις επόμενες κινήσεις.

Το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και κόμματα είχαν καλέσει δεύτερη πορεία. Κάποιοι από μας συμμετείχαμε και εκεί. Έγινε ένα πέρασμα από την κεντρική αγορά και η πορεία κατέληξε έξω από την -κλειστή- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που φυλασσόταν από μερικούς οπκε, εξωτερικά τουλάχιστον. Μετά από αρκετό κράξιμο η μισή πορεία έφυγε, αλλά 80 περίπου άτομα κατευθύνθηκαν προς μερικούς ζητάδες και ασφαλίτες που παρακολουθούσαν από πιο μακριά. Οι ζητάδες έσπευσαν να μπουν σε προστατευόμενο χώρο του λιμανιού. Ο κόσμος τους έκραξε κάμποση ώρα, έφυγαν μερικά φρούτα και αυγά και αποχώρησε.

Το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν καλέσει πορεία οι μαθητές της πόλης. Είχε, επίσης, καλεστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από φοιτητικούς συλλόγους. Η μία πορεία που τελικά έγινε, πέρασε από τα δικαστήρια, έξω από τα οποία οι μαθητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: