Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Απεργία στον Τύπο

μας ήρθε σε mail:

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η χωρίς προηγούμενο επίθεση που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα στον χώρο των μέσων δεν έχει σταματημό και οι «επικαιροποιήσεις» του μνημονίου διαδέχονται η μια την άλλη, μόνο που στο τέρμα του τούνελ αντί για φως οι εργαζόμενοι θα βρουν πυκνό σκοτάδι για αυτούς και τις οικογένειες τους. Η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη, με πρώτους τους έλληνες εργαζόμενους να είναι τα πειραματόζωα των πιο σκληρών εργοδοτικών και κυβερνητικών πρακτικών, έχει εξαντλήσει την αντοχή των συνηθών υποζυγίων και τα νέα μέτρα το μόνο που θα αποδώσουν στην κυβέρνηση και τους «ανώτερούς» της θα είναι οργή και σφοδρές αντιστάσεις. Παράλληλα η κατάσταση διάλυσης των εργασιακών κεκτημένων με τα «μπαμπούλα» της οικονομικής κατάρρευσης υπήρξε η καλύτερη αφορμή για την εφαρμογή των χρόνιων επιδιώξεων της εργοδοσίας: εκατοντάδες απολύσεις, λουκέτα στην «Απογευματινή» και το ημερήσιο «Βήμα» με συνέπεια την κατάληξη τόσων εργαζομένων στην ανεργία, περικοπές θέσεων εργασίας, περικοπές μισθών, απλήρωτες υπερωρίες και ατελείωτες θυσίες των εργαζομένων για να διασώσουν και να συντηρήσουν την κερδοφορία τους οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις τους.
Αγωνιζόμαστε και αντιδρούμε στην συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Διακηρύσσουμε την συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ.
Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις. Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο την δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος συναδέλφων με απειλές η και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στο βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.
Απέναντι σε όλα αυτά μοιάζει περισσότερο κι από αναγκαία η μαζική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία που θα λάβει χώρα από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Λέσβου και όλης της Ελλάδας. Η απεργία κηρύσσεται μπροστά στις συστηματικές και στοχευμένες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για λουκέτα και απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, και φυσικά μπροστά στην ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων των ΜΜΕ με μειώσεις μισθών, μεταβολή εργασιακών όρων, υποαπασχόληση και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Το ΣΕΜΜΕΛ καλεί τους εργαζομένους όλων ανεξαιρέτως των ειδικοτήτων να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά, ενωτικά και αποφασιστικά στην πιο πάνω 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.
Επίσης, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους απολυμένους του ημερήσιου «Βήματος», της «Απογευματινής», όλων των άλλων μέσων ενημέρωσης που έκλεισαν ωθώντας το προσωπικό τους ένα βήμα κοντύτερα στην οικονομική εξαθλίωση.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΌΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μ.Μ.Ε ΛΕΣΒΟΥ
Βαλαωρίτου & Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6932036696 & 6938651754
semmel@hotmail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: