Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

Κάλεσμα προς όλους από την Πρωτοβουλία Μαθητών

ΟΛΟΙ στο ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ συλλαλητήριο

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Πλατεία Σαπφούς στις 12 το μεσημέρι

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από κάλεσμα Πρωτοβουλίας Μαθητών για συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, το οποίο στηρίχτηκε και από την Ανοιχτή Πρωτοβουλία μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και ανέργων Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία.

Η πορεία ξεκίνησε κατά τις μία με 100-120 άτομα. Οι μαθητές είναι ακόμη εξαιρετικά οργισμένοι και το στίγμα της πορείας ήταν αντιμπατσικό και αλληλεγύης στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη. Ήταν η πρώτη φορά που στους δρόμους μαζί μας βρέθηκαν και μαθητές δημοτικού!

Ξεκινώντας από πλατεία Σαπφούς, η πορεία πήγε από την προκυμαία μέχρι τα Κεντρικά λύκεια, όπου έστριψε μέσα στην Ερμού και φτάνοντας στη Μητρόπολη βγήκε και πάλι στην προκυμαία και συνέχισε προς τα δικαστήρια. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας ασφαλίτες και ζητάδες ήταν μπροστά και πίσω, ενώ μία διμοιρία ήταν παρατεταγμένη στο υπουργείο Αιγαίου και άλλη μία στο τμήμα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μοιραζόταν η εφημερίδα που βγήκε από πρωτοβουλία της Ανοιχτής Συνέλευσης και γραφόταν συνθήματα στις τράπεζες και τα δημόσια κτήρια.