Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Νεκρός στο γήπεδο από δακρυγόνα

Μετά τη λήξη του αγώνα Ηρακλής - ΑΕΚ ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στις εξέδρες αρχίζοντας να χτυπούν αδιακρίτως τους οπαδούς των γηπεδούχων, εικόνες οι οποίες καταγράφηκαν και από τις τηλεοπτικές κάμερες και έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ο 57χρονος Σωτήρης Σεραφείμ, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο εξαιτίας της μεγάλης χρήσης χημικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Στην μέχρι τώρα χρονική διαδρομή της φετινής αγωνιστικής περιόδου, γίναμε μάρτυρες δύο ακραίων και αντιφατικών συμπεριφορών από πλευράς Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στην δικαιοδοσία των καθηκόντων της στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας.

Από την μια, στις 2 Νοεμβρίου 2008, στο περιθώριο της αναμέτρησης ΗΡΑΚΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ, παρακολουθήσαμε το θέαμα μια απαθούς Αστυνομίας, παρατηρητή κάθε παραβατικότητας, που θριάμβευσε εκείνο το βράδυ, αυτοκαταργώντας και καταλύοντας τα Μέτρα Τάξης, που η ίδια εκπόνησε και καθόρισε.

Απόψε, μόλις 2,5 μήνες αργότερα, στο τέλος του αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ε.Κ κι ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις, με άνεση (λόγω τις ελάχιστης έκτασης των περιστατικών, που συνέβησαν) επέτυχαν την αναχαίτιση των ταραχών, επιδόθηκαν, με ιδιαίτερα υπερχειλή τρόπο, σε ένα ιδιότυπο 'αντάρτικο κερκίδων', καταδιώκοντας κατά μόνας τους οπαδούς και περνώντας σε ρόλο επιτιθέμενου, χωρίς αυτό να απαιτείται σε καμία, μα καμία περίπτωση από τα γεγονότα, διογκώνοντάς τα, ενώ επρόκειτο για ανύπαρκτα περιστατικά.

Καταδικάζουμε αυτή τη, βάναυση και έξω από κάθε λογική, συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων και, ως Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, δηλώνουμε την απόλυτη αδυναμία μας στο να κατανοήσουμε το ποια εν τέλει είναι η θέση και η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στα ζητήματα τήρησης της Τάξης σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα θέλαμε πολύ να το γνωρίζαμε, ώστε να συμβάλλουμε και από την δική μας πλευρά στο έργο της Αστυνομίας, αν και εφόσον μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υφίσταται σταθερό επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών, στοιχείο, που απόψε στο Καυτανζόγλειο απουσίαζε καθ' ολοκληρίαν».

Ανώνυμος είπε...

Μήπως αυτό το απόλυτο "εξαιτίας" από πλευράς μας είναι λίγο παρακινδυνευμένο τη στιγμή που ούτε η ΠΑΕ συνδέει το θάνατο με την χημεία ή την ένταση της καταστολής?