Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ 10 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ


Εδώ και μια βδομάδα, χιλιάδες εξαγριωμένων νέων, μαθητών, φοιτητών, ανέργων, εργατών, βρισκόμαστε στους δρόμους όλης της χώρας και συγκρουόμαστε με τις δυνάμεις καταστολής. Μια εξέγερση που άναψε η εκτέλεση του 15χρονου Αλέξη από τον Ειδικό Φρουρό και η οποία, ο καθένας το γνωρίζει, έχει ρίζες στην άθλια καθημερινότητα που βιώνουμε.

Μετά το πρώτο σοκ, ο καθένας ανέλαβε τον ρόλο του για την καταστολή αυτής μας της εξέγερσης. Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, τους ασφαλήτες και τους χρυσαυγήτες. Τα κόμματα (αριστερά και δεξιά) με τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης και την χυδαία πρακτορολογία. Οι τηλεοράσεις και ο τύπος με την καταστροφολογία και την αποσιώπιση.

Όλοι φοβούμενοι και πανικοβλημένοι, γιατί βλέπουν πως είμαστε η πρώτη έκρηξη της γενικευμένης εξέγερσης που έρχεται. Γιατί βλέπουν πως αρχίζουμε να μην έχουμε τίποτα να χάσουμε...

Ο μύθος του σπασίματος

Δεν σπάμε τυφλά και δεν στοχεύουμε το μπακάλικο του γείτονα! Την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι στις τηλεοράσεις τους μιλάνε για τις τεράστιες ζημιές και τρομοκρατούν τον κόσμο, ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, λέει το αυτονόητο: "Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας αφού στην πλειονότητα τους είναι ασφαλισμένα. Το αληθινό πρόβλημα είναι η πεσμένη κίνηση στην αγορά εξαιτίας των επεισοδίων." Στόχοι μας είναι τα Δολοφονικά Τμήματα, οι τράπεζες και ο κρατικός μηχανισμός σε όλη τη χώρα. Από τη πρώτη στιγμή προσπαθούμε να τσακίσουμε τους ασφαλήτες που σπάνε τα μικρομάγαζα. Ότι κι αν λένε στις τηλεοράσεις, ο κόσμος αυτό το ξέρει και το δείχνει με τη στάση του σε κάθε πόλη.

Ο μύθος της κουκούλας

Φορέσαμε κουκούλα, για να μπορέσετε να μας δείτε. Γιατί αλλιώς, μας κρύβει το εκτυφλωτικό φως της τηλεόρασης. Φορέσαμε κουκούλα, γιατί δεν θέλουμε κάτι παραπάνω για μας, τα θέλουμε όλα για όλους. Δεν θέλουμε ηγετικές φυσιογνωμίες. Θέλουμε να βλεπόμαστε όλοι στα μάτια. Αλλά φορέσαμε κουκούλες και γιατί μας ανάγκασαν να τις φορέσουμε. Γιατί οι κάμερες βρίσκονται εκεί που δεν τις περιμένεις και η μανία των δολοφόνων τις χρησιμοποιεί για να στοχοποιεί. Γιατί όταν μας ψεκάζουν με τα καρκινογόνα χημικά τους, πρέπει με κάποιο τρόπο να πάρουμε δυο αναπνοές παραπάνω, να κερδίσουμε λίγο χρόνο και να μη μείνουμε στα χέρια τους.

Ο μύθος της βίας

Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία.
Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη μας θα ονομάζεται βία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρωθυπουργός , υπουργοί, δήμαρχοι και άλλα καθάρματα, δήλωσαν την πρωτοχρονιά με στόμφο ή με νάζι τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.
Κανένα τους δεν είπε ότι ΕΓΙΝΕ κατι ή ότι ΓΙΝΕΤΑΙ κάτι, ή ότι «τρέχει» ένα σχέδιο για να λυθούν τα προβλήματα.
Ακόμα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχολόγησε.
Αυτοί σας φταίνε νέοι της Ελλάδας! Μπορείτε να τους κλείσετε το στόμα(εκτός από του Πρόεδρου της Δημοκρατίας που απαγορεύεται να τον κρίνουμε, μιας και υποτίθεται ότι είναι αίμα από το αίμα μας); Τότε θα έχετε προσφέρει στην πατρίδα, που θα πει σε σας, που θα πει σε σας τους ίδιους πρώτα.
Μήπως το στόμα τους θα κλείσει κλείνοντάς τους πρώτα τα μάτια; Κάντε το:! Αλλιώς είσαστε φωνακλάδες ατελέσφοροι που φωνάζετε για τις φωνές.
Δε σας φταίνε οι αστυνομικοί. Τα βάζετε με αυτούς επειδή δεν έχετε τα κότσια να τα βάλετε με κείνους που πραγματικά ευθύνονται για την κατάντια σας-αμορφωσιά, φτώχια, δουλοφροσύνη, εγκατάλειψη, ψυχική πώρωση.
Αλλάξτε πορεία πριν με βρείτε απέναντί σας, Ξεπαστρέψτε τους βασανιστές σας!
Αν είσαστε λαός και όχι κακομαθημένα αλανάκια της γειτονιάς .
Αν πάλι δεν είσαστε λαός, έχετε ήδη ό,τι σας αξίζει και δεν είναι ανάγκη να σας ευχηθώ κακή χρονιά-τέτοιοι που είσαστε θα την έχετε και χωρίς ευχές. Και σ’ αυτή την περίπτωση ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΣΑΣ πριν γίνετε γελοιότεροι με ψευτοκαταλήψεις και βελούδινες πορείες πολεμώντας μ’ αυτές το ατσάλι που σας λιώνει. Γιατί αν συνεχίσετε έτσι ντροπιάζετε όχι μόνο τον Αγώνα αλλά και τη γενιά σας.
Γιώργης Χολιαστός