Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008

Αθώα και η ζαρτινιέρα!

Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 3 κ 1,5 χρόνου με αναστολή στους μπάτσους της ζαρντινιέρας!! Δεν μπαίνει κανείς φυλακή. Μετά την απόφαση έγινε σύγκρουση με δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στα δικαστήρια, όπου και μετά την ρίψη δακρυγόνων έγινε πορεία με 2 διμοιρίες από πίσω, που κατέληξε στην κατάληψη σχολής θεάτρου.

indymedia

Ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου.

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκαν τρεις αστυφύλακες κι έναν αρχιφύλακας, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ως φυσικοί αυτουργοί του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου.

Στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε, επίσης, ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, καθώς εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το σκούφο του φοιτητή και να τον πετάει στο έδαφος. Οι ποινές κρίθηκαν εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Σε φυλάκιση 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο αστυφύλακες, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο πρώην διευθυντής της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης για απλή συνέργεια στην επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ελαφρυντικό στοιχείο αποτέλεσε για το δικαστήριο το λευκό ποινικό τους μητρώο, ενώ οι εφέσεις αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η έδρα δέχτηκε κατά το ήμισυ την πρόταση του εισαγγελέα όσον αφορά την απόδοση ευθυνών στους 8 αστυνομικούς, που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή.

Στη δίκη, 4 από τους αστυνομικούς κρίθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, 3 για απλή συνέργεια σε σωματική βλάβη κι 1, ο διοικητής του τμήματος λευκού πύργου, Νίκος Παπας, για απλή συνέργεια δια παραλείψεως.

Έξω από το δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος μαθητών και φοιτητών εις ένδειξη αλληλεγγύης στον Κύπριο φοιτητή.

"Προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένοι, περιμένουμε όμως και την ανακοίνωση των ποινών", δήλωσε κατά τη διακοπή της δίκης, ο δικηγόρος του Δημητρίου, Παναγιώτης Μανώλης, στο TVXS.

"Μπορούσαν και περισσότερο αλλά είμαστε ευχαριστημένοι", δήλωσε ο Αυγουστίνος Δημητρίου κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο.

tvxs

1 σχόλιο:

karakaksa είπε...

kkkstudios.blogspot.com patre kai stoixeia apo edw...an 8elete...

gia poreies kai sxetika ar8ra...