Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Από τη Τρίτη 9 Δεκέμβρη κι έπειτα, το πρώτο φύλλο δηλαδή της εφήμερίδας ΕΜΠΡΟΣ μετά την ΕΚΤΕΛΕΣΗ του Αλέξη το Σάββατο, τόσο με ανυπόγραφα άρθρα (αρχισυντάκτης Στρατής Μπαλάσκας) όσο και με ενυπόγραφα, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων που συγκλονίζουν την καθημερινότητα όλων μας.

Την Τρίτη κι ενώ ακόμη δεν έχει γίνει καν η κηδεία του νεκρού, στο εξώφυλλο της εν λόγω φυλλάδας γράφεται “Ας μη “θαφτεί” ο Αλέξης κάτω από τις ασχήμιες των κουκουλοφόρων”, ενώ στη δεύτερη σελίδα ο Ημερολόγος, συνεχίζει στο ίδιο σκεπτικό και αγανακτεί με όσους “επέτρεψαν με τη στάση τους και την ανοχή τους να έχουμε πια και γνωστούς αγνώστους κουκουλοφόρους.”
Στη συνέχεια και στο αναλυτικό “ρεπορτάζ” για τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου, μαθαίνουμε έκπληκτοι ότι οι εξοργισμένοι που απάντησαν άμεσα στην εκτέλεση ήταν περί τους 100 αντιεξουσιαστές, ενώ για την Κυριακή πως οι ίδιοι αντιεξουσιαστές ακολούθησαν πορεία που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά! Στη συνέχεια η καλά πληροφορημένη Μαρίνα Πολλάτου αναφερόμενη στην κατάληψη των κτηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μας λέει πως “παραμένει άγνωστο το μέγεθος των ζημιών που έχουν σημειωθεί μέσα στο κτήριο”, αφού το Ξενία αποτελεί “αποκλεισμένη περιοχή”!

Για να ξεκαθαρίσουμε λιγάκι τα πράγματα.
Ο αρχισυντάκτης του Εμπρός, Στρατής Μπαλάσκας και η συντάκτης του, Μαρίνα Πολλάτου, γνωρίσουν πολύ καλά ότι αυτά που γράφουν είναι απλές μπουρδολογίες. Ο κόσμος που βγήκε στο δρόμο και έκανε γυαλιά καρφιά τα ασφαλήτικα έξω από το τμήμα, δεν ήταν 100 αντιεξουσιαστές (αλήθεια, υπάρχουν τόσοι αντιεξουσιαστές στη Μυτιλήνη;), αλλά περί τους 200 εξαγριωμένους από την είδηση νέους κι εργάτες που γύρισαν ολόκληρη την προκυμαία και τους παράλληλους δρόμους διαδηλώνοντας την οργή τους, η οποία φυσικά δεν ξέσπασε σε “ασχήμιες”, όπως μας λένε, αλλά στο άνδρο των δολοφόνων.
Θα έπρεπε να τηρήσουν τουλάχιστον τα προσχήματα και να αγανακτήσουν με την αστυνομική βία. Θα έπρεπε επίσης να αντιληφθούν πως αν κάποιοι ακολούθησαν την πορεία κάποιου άλλου την Κυριακή, τότε αυτοί δεν μπορεί να είναι οι 150 από αυτούς που ήταν στο δρόμο και το περασμένο βράδυ αλλά οι μετρημένοι στα δάχτυλα που προσπάθησαν να κάνουν πολιτική. Τέλος, θα έπρεπε να πληροφορηθούν καλύτερα για το πως είχαν τα πράγματα στα πανεπιστήμια, για να μην εκτείθονται τόσο αδέξια.

Την επόμενη, Τετάρτη 10 Δεκέμβρη, στα μικρά κάτι διαφορετικό τόλμησε να αρθρωθεί. Ο Ν.Μ. που σε δύο παραγράφους της δεύτερης σελίδας κατηγορεί την προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα από τις τηλεοράσεις και ο Α.Π. Στην 4η σελίδα που αναλαμβάνει την ευθύνη λέγοντας πως σε όλα όσα έγιναν “ήμαστε όλοι εκεί...”. Τί κάνει όμως πάλι ο αρχισυντάκτης Μπαλάσκας στην 9η σελίδα; Ως κλασικό παπαγαλάκι, με αριστερό μάλιστα προφίλ, της ασφάλειας, διαρρέει “πληροφορίες” του αρχιμπάτσου της Χίου πως στην οργισμένη βραδιά της Δευτέρας στη Χίο, μεταφέρθηκαν αναρχικοί από τη Μυτιλήνη! Και στη συνέχεια, με υπογραφή τριών, υπάρχει μια προσπάθεια περιγραφής της πορείας της ημέρας της κηδείας.

Για να ξεκαθαρίσουμε και πάλι τα πράγματα.
Είναι κρίμα που οι Ν.Μ. και Α.Π. χρησιμοποιούνται σαν τα αριστερά άλλοθι στο συγκεκριμένο φύλλο της εφημερίδας. Αλλά τόσο η θέση των σχολίων τους όσο και το μέγεθός τους, δεν μπορούν παρά να λειτουργήσουν ως τέτοια. Στα ολοσέλιδα άρθρα, έχουμε τον αρχιασφαλήτη Μπαλάσκα να παπαγαλίζει όσα παπαγάλισαν δεκάδες άτομα του συναφιού του την ίδια μέρα για όλη την Ελλάδα. Στην Πάτρα πήγαν αναρχικοί από την Αθήνα, στις Σέρρες από τη Θεσσαλονίκη, στον Πύργο από τη Κόρινθο, στη Κόρινθο από τη Κέρκυρα και στη Κέρκυρα από την Ιθάκη.
Η γελοιότητα του όλου θέματος θα απαιτούσε να έχουν οι “30 κουκουλοφόροι” ένα ελικόπτερο που τους μεταφέρει από στιγμή σε στιγμή σε άλλο σημείο τόσο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Γιατί απλά αυτό που τους καίει είναι να απομονώσουν την εξέγερση και να κρύψουν την γενικευμένη οργή που ξεσπάει για 4η μέρα στους δρόμους της χώρας. Όσον αφορά την περιγραφή των γεγονότων της ημέρας της κηδείας, ακόμη και να ήθελαν οι συντάκτες της μάλλον δεν θα μπορούσαν να γράψουν κάτι πιο κοντά στην πραγματικότητα, μιας και μάλλον παρακολουθούσαν από απόσταση. Οι εντελώς ανεκπαίδευτοι ΜΑΤάδες, πανικοβλήθηκαν από την επίθεση που ξεκίνησαν εναντίων τους οι μαθητές με αυγά και πέτρες και έκαναν να βγουν προς τα έξω. Τότε υπήρξε και η αντίδραση από το μπλοκ της πορείας που ακολουθούσε τους μαθητές και το οποίο αποτελούσαν οι εξαγριωμένοι των περασμένων βραδιών, οι καταληψίες του πανεπιστημίου και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Απλά ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήναμε τα γουρούνια να πάρουν κανέναν μαζί τους και έτσι και έγινε με τον “δεύτερο γύρο”.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν πως ο χουντικός διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Φραγκόπουλος προσπάθησε να αποτρέψει τους μαθητές να φτάσουν στο τμήμα. Δεν μας αναφέρουν όμως πως κρύφτηκε ανάμεσα στους μπάτσους και είχε τα μάτια του στηλωμένα πάνω στους μαθητές του που επιτείθονταν.

Την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη, όλη η εφημερίδα είναι διάσπαρτη με το ζήτημα. Προφανώς και λόγω της απεργίας, δεν έχουν και πολλά νέα να πουν, οπότε απλά αναμασούν τα προηγούμενα. Ο αρχιασφαλήτης δεν κάνει αισθητή την παρουσία του. Ετοιμάζεται για το φύλλο της Παρασκευής...

Την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη, βρήκε το πρωτοσέλιδο που ήθελε. Ταλιμπάν, λέει, στη Μυτιλήνη. Φτιάχνοντας ένα φανταστικό ρεπορτάζ για μια πορεία που δεν έκανε τον κόπο καν να παρακολουθήσει, μιλάει για κυνήγι των διαδηλωτών από αγανακτισμένους πολίτες. Άλλη μια ένδειξη του πανικού του. Η πορεία που ξεκίνησε από το Πανελλήνιο την ημέρα της απεργίας, διέσχυσε τις εργατικές γειτονιές της πόλης μας, μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα σχετικά με τα γεγονότα των περασμένων ημερών και γράφοντας συνθήματα σε δημόσια κτήρια. Η προγραμματισμένη κατάληξή της έγινε στο Παπαρίσβα όπου και ακολούθησε μεγάλη συνέλευση των διαδηλωτών.
Κι επειδή ο Μπαλάσκας και οι εργοδότες του χρειάζονταν ταραχές τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, επειδή οι συνάδελφοί του ξεροσταλιάζουν μέσα στις στολές και με τις ασπίδες τους ενώ ο κόσμος διαδίδει αυτά που συμβαίνουν ξεπερνώντας την προπαγάνδα των ΜΜΕ, βρήκε καταφύγιο στην αγαπημένη του εκκλησία! Έτσι καταδικάζει με πολύ πιο έντονα λόγια τον βανδαλισμό της εικόνας στην εκκλησία απ' ότι καταδίκασε την εκτέλεση του Αλέξη. Χωρίς ντροπή μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει το κόστος της εικόνας που βάφτηκε, κάνοντας έναν συμψηφισμό μεταξύ χρήματος και ζωών που μας γεμίζει αηδία που είναι άνθρωπος. Και βέβαια, συνεχίζει και την γκεμπελίστικη τακτική του “λέγε λέγε κάτι θα μείνει”, μιλώντας για φανταστικούς περαστικούς και εργαζόμενους που πήραν στο κυνήγι την πορεία και επιχείρησαν να μας λιντσάρουν, ενώ με την ευκαιρία ξαναρίχνει τις ασφαλήτικες διαρροές για την “εξαγωγή επαναστατών” στη Χίο!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: