Στην τελευταία μάζωξη, η οποία πλαισιώθηκε από αρκετό καινούριο κόσμο, αποφασίσαμε να γίνει κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία για τις 6/12 στις 11 πμ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία άλλη εκδήλωση δεν είχε ανακοινωθεί ή προγραμματιστεί στην πόλη, ούτε από μαθητές, ούτε από φοιτητές, κόμματα ή οργανώσεις.
Το βράδυ του Σαββάτου 5/12 τα νέα για το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι υποτακτικοί των σοσιαλδημοκρατών “αντιεξουσιαστών” και την εισβολή στο “Ρεσάλτο” οδήγησε αυθόρμητα διάφορο κόσμο στην Κατάληψη στο Μπίνειο. Οι εξελίξεις γίνονταν όλο και πιο εξοργιστικές και περισσότεροι άνθρωποι έφταναν στην κατάληψη. Μετά από συνέλευση, που τέλειωσε γύρω στη μία, πάνω από 100 άτομα βγήκαμε στο δρόμο. Η πορεία γύρισε όλο το κέντρο της πόλης και με συνθήματα, γραψίματα και στένσιλ σε τοίχους και τράπεζες, έσπασε τη σιωπή του σαββατόβραδου, μεταφέροντας στα ανοιχτά αυτιά το μήνυμα της αλληλεγγύης. Αφού κατέβηκε μια κάμερα και βρισκόμασταν για πάνω από μία ώρα στο δρόμο εμφανίστηκε διμοιρία μπλε που αρχικά ακολουθούσε από μακριά. Κάτι τέτοιο ήταν πρωτοφανές για την πόλη, αν εξαιρέσουμε την παρουσία ΜΑΤ (πράσινων) κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του NoBorder τον Αύγουστο του 2009. Φαίνεται πως η ησυχία των ντόπιων πραιτοριανών του κράτους ταράχτηκε, οι νέες οδηγίες του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. κατάφεραν να περάσουν το Αιγαίο και έσπευσαν ασθμαίνοντας να μας πλευρίσουν, χωρίς τελικά να το επιχειρήσουν. Η πορεία κατέληξε και πάλι στο Μπίνειο, κοντά στο οποίο παρέμεινε για αρκετή ώρα και η διμοιρία.

Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε κείμενο αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και καταγγελίας των κατασταλτικών επιθέσεων του κράτους από εργαζόμενους/ες στην εκπαίδευση.
Το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι και κόμματα είχαν καλέσει, τελικά, δεύτερη, χωριστή πορεία. Κάποιοι από μας συμμετείχαμε και εκεί. Έγινε ένα πέρασμα από την κεντρική αγορά και η πορεία κατέληξε έξω από την -κλειστή- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που φυλασσόταν από λίγους οπκε, εξωτερικά τουλάχιστον. Μετά από αρκετό κράξιμο η μισή πορεία (κυρίως κόσμος από κόμματα) έφυγε, αλλά 80 περίπου άτομα παρέμειναν και κατευθύνθηκαν προς μερικούς ζητάδες και ασφαλίτες που παρακολουθούσαν από πιο μακριά. Οι ζητάδες έσπευσαν να μπουν σε προστατευόμενο χώρο του λιμανιού, κλείνοντας τις πόρτες πίσω τους. Ο κόσμος τους έκραξε κάμποση ώρα, έφυγαν μερικά φρούτα και αυγά και αποχώρησε.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 7/12 υπήρχαν δύο καλέσματα, δυστυχώς στόμα με στόμα και ασυντόνιστα. Το ένα κάλεσμα ήταν των μαθητών και το άλλο των φοιτητικών συλλόγων στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Η μία πορεία που τελικά έγινε και ακολούθησε τους μαθητές, πέρασε μέσα από το κέντρο της πόλης και κατέληξε στα δικαστήρια, έξω από τα οποία οι μαθητές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.
.jpg)
Την Τρίτη 8/12 έγινε μικροφωνική αντιπληροφόρησης στην Κεντρική Αγορά στην οποία μοιράστηκαν περίπου 1000 κείμενα σχετικά με τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών.
Το πρωί της Τετάρτης 9/12 έγινε ταυτόχρονη κατάληψη [ακούστε εδώ] στις συχνότητες τεσσάρων ραδιοσταθμών της πόλης και το απόγευμα παρέμβαση στο Δημοτικό Θέατρο κατά την τελετή αγόρευσης του Θ. Αγγελόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα του Παν. Αιγαίου. Πριν την έναρξη της ταινίας "Η σκόνη του Χρόνου" κόσμος ανέβηκε με πανό στη σκηνή, φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν κείμενα σε σχέση με την πρόσφατη επίθεση του κράτους και τις εφόδους σε πολιτικούς χώρους.
Το πρωί της Τρίτης 15/12 έγινε νέα μικροφωνική στην Κεντρική Αγορά, με κείμενα, έκθεση φωτογραφιών και έντυπου υλικού σχετικών με τα γεγονότα, αλλά και έκθεση διαφόρων άλλων «επικίνδυνων» υλικών, όπως μια κάσα άδειες μπύρες, ένα μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης κλπ. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αλληλεγγύης με ενημερώσεις, συζήτηση και βιντεοπροβολές σχετικά με τα γεγονότα του φετινού Δεκέμβρη, τις αστυνομικές εισβολές σε πολιτικούς χώρους στο Κερατσίνι και στα Γιάννενα και τις συλλήψεις και διώξεις αλληλέγγυων στο Δημαρχείο Κερατσινίου. Ακολούθησε γλέντι με φαγητό και ζωντανή μουσική. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έγινε και για την οικονομική ενίσχυση των συλληφθέντων.